PRO-ART Alapfokú Művészeti Iskola

A PRO-ART Alapfokú Művészeti Iskola 2005 szeptemberében indította el társastánc oktatását. Az iskola székhelye a Csongrád megyei Kisteleken van, de mellette az ország több településén is folynak tanítások. A tanáraink által nyújtott precíz munkának köszönhetően évről évre növekszik tanulói létszámunk.

Már egészen kicsi korban a gyerekek szívesen énekelnek és táncolnak, képesek logikát találni lépés és lépés, lépés és mozdulat között. Ezért is mondják, hogy az agyi fejlődésre is különösen jó hatással van a tánctanulás.

Az iskolás korú diákok már nyitottak és érettek a tánc bizonyos fajtáira. Már jó a ritmusérzékük, képesek arra, hogy megmutassák egyéni kreativitásukat, alkalmasak arra, hogy mozgásukat összehangolják a többi gyermekével, és csoportosan mozogjanak. A rendszeresség ebben a korban már a folyamatos fejlődés megalapozását adja.

A PRO-ART Alapfokú Művészeti Iskola célja, hogy a gyerekeknek a tánc szépségének, alapjainak megismerésével az iskolai órákon könnyebbé váljon a tanulás, javuljon ez által a koncentrációs képességük, magabiztosabbá váljanak, csoportos órákon a közösségi élet részévé váljanak, új barátokat szerezzenek.

Bemutatók szervezésével a gyerekek meg tudják mutatni, milyen ügyesek, átélhetik az első sikereket, és így erősíthetik az önbizalmukat. A tánc fejleszti a gyermek képességeit (ön- és társadalomismeretet, együttműködést, mozgáskoordinációt, fantáziát, viselkedést stb), azaz egyszerre jelent tehetséggondozást és fejlődést.

Segíteni szeretnénk a figyelemzavarral küzdő gyermekek számára is, mivel a tánc lehetőséget nyújt a koncentráció terén elérhető eredmények javítására. Az elmúlt évek tapasztalatai is ezt bizonyítják.

A tánc nemcsak a tehetséges gyermekeknek ajánlott, hanem minden olyan gyermeknek, aki szereti a mozgást, az örömteli közösségi hangulatot.

Célunk még, hogy az ifjúvá cseperedő diákokból az örömteli mozgás segítsgével a fiúkból a férfias magabiztosságot, tartást, a hölgyekből pedig a nőiességet, finomságot, odaadást hozzunk felszínre.

Tel.: 06/20-519-0259
E-mail: proartami@gmail.com

Zsom Olivér
igazgató

Close Menu